Duvar Boyası Nasıl Seçilir Duvar Nasıl Boyanır

Duvar Boyası Nasıl Seçilir Duvar Nasıl Boyanır

Evinizi değişikliğe gitmek ve odalarınızın görümünü değiştirmek gibi niyetiniz var ise buna eğer duvarlarınızın renginde ya da görüntülerinde farklı bir şeyler istiyorsanız duvarlarınızın rengini değiştirmekle başlamak doğru olabilir. Buna başlarken de eşya seçimleri öncelikli değerleriniz olmalıdır. Hangi ürünleri kullanacağınıza karar vermek bunların renklerini belirlemek boya seçimi yapmanızda büyük rol oynayacaktır. Çünkü kullanacağınız eşyaların renkleri ve duvarlarınızın renklerinin uyumlu olması odanıza ya da evinize güzel ve uyumlu bir görünüm katacaktır.

Öncelikle rengine karar verdiyseniz sırada seçim yapmanız gereken birçok durum daha söz konusu öncelikle ev duvar boyası nasıl olacak mat parlak ya da yağlı gibi birçok seçenek hakkında karar vermelisiniz.

 

 

Yeni başlangıç için ikinci adım olarak yeni boyanızı seçin.

Rengi her ne kadar uyum göz görünürlüğü vb. niteliksel özellikler için önemli olsa da en az görünüm kadar önemli olan bir diğer özellik duvarınızın yapısına göre boya seçimi yapmak küçük detayların bile göz önünde tutulması görüntü ve duvarda uygulanacak olan boyanın tutması ve kötü bir görüntüye dönüşmemesi için önemlidir. Örnek verecek olursak kusurları olan delik çatlaklar ya da çizileri olan bir duvarda parlak boya kullanmak biraz yanlış bir tercih olacaktır. Çünkü uygulanan bu parlak renkli boyalar duvarınızda hali hazırda bulunan kusurları ortaya çıkarır ve görüntü kirliliğine yol açar. Bu seçenekleri şu şekilde bir liste olarak sıralayabiliriz.

Mat renkler pürüzsüz yapılarından kaynaklı olarak kusurları gizlemede savaşçı renklerdir adeta eğer duvarlarınızda kusurlarınız var ise mat renkler sizin için doğru bir seçenek olabilir.

Eğer duvarlarınız veya ahşabınızda kusur yoksa ve sergilemek istediğiniz saatiniz, posteriniz ya da portreniz var ise kaliteli ve parlak boyalar size biçilmiş kaftanlar olabilirler. Bunlarla beraber parlak ahşap boyası da tercih edebilirsiniz.

Su alınca şişmesini istemediğiniz ahşaplarınız, bulaşıktan kaynaklı sürekli ıslanan mutfak duvarlarınız veya banyonuz için dayanıklı ve su geçirmez bir boya arıyorsanız su bazlı yumurta kabuğu boya çeşidi tam olarak size üretilmiş diyebiliriz.

Hafif bir görüntü elde etmek ve kolay temizlik istiyorsanız yumuşak parlak boyayı seçenekleriniz arasına alabilirsiniz.

Peki seçimimizi yaptık ve nasıl boyayacağımızı düşünmeye başladıysak size burada da yardım alabileceğiniz birkaç taktik ve teknik listeledik.

 

 

Boyalara hükmediyoruz; kendi duvarlarımızı kendimiz boyuyoruz.

Bu kısımda ise duvar nasıl boyanır konusunu elimize alacağız birkaç taktik ve tekniği sizlere listeleyeceğiz.

Öncelikle boyanızı almadan önce nereyi boyayacağınızı duvarınızın yapısını ve boyayacağınız alanın ölçüsünü almayı unutmayın. Bunlar size hem fiyat hem de alacağınız boya konusunda yardımcı olacaktır.

İlk adım olarak boyama işlemlerini yapacağınız yerde boya olmasını istemediğiniz şeyleri ya oradan çıkarın ya da üzerlerini koruma yapacak bir şeyle örtmeyi unutmayınız. Böylelikle kirlenmesini engellemiş olursunuz.

Ondan sonra astar uygulamak şart değildir eğer duvarınız için astara gerek yoksa tekrar tekrar astar uygulamanıza gerek yoktur.

Ondan sonra en az iki kat olacak şekilde uygulamanızı tavsiye ederiz ama tam olarak kapatmadığını ya da istediğiniz rengi tam olarak elde edemediğinizi düşünüyorsanız üç ve dördüncü katı geçmenizde hiçbir mahsur yoktur. Burada tek dikkat etmeniz gereken şey eşit olarak duvardaki her yere boyayı dağıtabilmektir.

Duvarınızı boyadıktan sonra kurumadan başka işlemler yapmamak duvarınızın boyasının oldukça temiz olması için önemlidir.

Bunların yanı sıra son dönemlerde sıkça kullanılmaya ve dekor yöntemi olarak kullanılan bantla duvar boyama taktiği ise şu şekilde yapılmaktadır;

Bu yöntem oldukça basittir öncelikle boyayacağınız yere göre eğer büyük bir alan ise koli bandı dediğimiz büyük alanlı bantlar; küçük bir alan ise para bandı dediğimiz daha ince bantlar tercih edilebilir.

İkinci adım olarak nasıl bir boyama yapmak istediğinize karar vermek geliyor, istediğiniz şekilde bantlar çekerek bantların olduğu yerlerin boyanmamasıyla değişik şekiller elde edilebilir. Sıkça kullanılan bu yöntem görsellik açısından çok güzel eserle dönüşebilmektedir. Farklılık istiyorsanız denemenizi tavsiye ederiz.