Çağın Teknolojisi Akıllı Telefonlar

Çağın Teknolojisi Akıllı Telefonlar

       Eski çağda yokluğu ve markasının pek bir önemi olmayan cep telefonlar günümüzde ise zaruri bir ihtiyaç haline geldi. yedisinden tutun yetmişine kadar herkesin elinde farklı büyüklükte ve markada telefon görebiliyoruz. Eskiden çok düşük telefonlar şimdi ise gittikçe daha zarif daha geniş ekranlı ve çok amaçlı bir hal aldı. Bu akıllı telefonları gün geçtikçe geliştirmek için her ne kadar bilim insanları çalışsa da görüyoruz ki telefona olan talepte artmaya başlıyor. Eskiden kullanılan evimize ait telsiz ev telefonlarını şuanki çağımıza bakarsak herkesin bir telefonu olduğundan ev telefonuna ihtiyaç kalınmıyor.
Tarihte bir zamanlar haberleşme olarak mektup ve dumanlaşma yolu ile oluyordu, fakat zamanla çağımız gelişince bir takım icatlar ortaya çıkıldı haberleşme olarak ilk kablolu telgraf icat edildi. ilrleyen zamanlarda Graham Bell tarafından telefonlar icat edildi. Böylece çağımız ilk telefonları ortaya çıkmış olup popüler hale geldi.
Zamanla halka açık bir yere sunulan jetonla çalışan ankesörlü telefon William Gray tarafından icat edildi. 
İlk çıkan telefon ile günümüze olan telefonlar arasında baya bir fark görüyoruz. Hem ebat olarak hemde işlev olarak geliştiğimizi görürüz. Fakat insanlar bu gibi yenilikleri görünce akıllı telefonlara bağımlılık ve zaman ayırma kat kat artıyor. Bir zaman sonra çeşitli hastalıklara bile yol açabiliyor.
Ahizeli telefon, radyo dalgalı telefon, cep telefonları ve daha sonrasında çağımızın yeni harikası olan android telefon geldi.
Her ne kadar akıllı telefonlar işimize yarasa da bir süre sonra telefona küçükten büyüğe bağlılık artmakta, telefonu hayatımızın bir merkez yerine getirmişiz.
Telefonlar günümüze kadar çeşitli seçeneklerle günümüze gelmiştir. Hayatımızın en önemli ve kolay bir iletişim yolu haline gelmiştir. 
Telefonun tüm özellikleri bilgisayarın taşadığı özellikleri ile aynı olan telefon pisayaya sunulduğundan en fazla satışı olan bir teknolojik alettir.
Gelişen teknoloji ile birlikte insanların olmazsa olmazı olan akıllı telefonlar hayatımızın her alanında bizlerle.